Tidligere forestillinger

Oversikt over tidligere konserter

Tidligere forestillinger:


Plakat julekonsert 2017 alt 2

musikkfest

ønskekonsert

Filmkonsert med musikk av John Williams

Filmkonsert 24 mars 2017

Velkommen til Nøtteknekkeren! Julens vakreste eventyr!

JPEG-bilde-92C095545055-1

Gand kirke, søndag 18. oktober 2015 kl 19.00 «Sibeliuskonsert!»

sibelius1
 

Gand Kirke, onsdag 4.mars 2015 kl 19.30

IMG_0088

 

Gand kirke, søndag 14.desember 2014 kl. 19:30

Billetter kr. 200/ 100 (b/s)

Odd Sveinung Johnsen –dirigent
Inger Torill Narvesen –sopran
Rønnaug Bakke –alt
Magnus Staveland –tenor
Nils Erik Steinsbø –bass

Gand Kirkekor

Sandnes Symfoniorkester

Messias-plakat

Skolekonserter/Familiekonsert
Program: Paul Patterson/Roald Dahl: Lille rødhette
Dirigent: Bastien Riquebourg

Fredag 24.04

kl. 09:00 Konsert i Kulturhuset

kl. 10:15 Konsert

kl. 11:45 Konsert

kl. 13:00 Konsert

kl. 18:00 Konsert (Åpen)

 

 

Operaball 25 og 26.oktober 2014 i Sandnes Kulturhus

Det beste fra ulike operaer og operetter er satt sammen til en helaftens, scenisk forestilling med rekvisitter og kostymekledde aktører. Sandnes Operakor og Sandnes Symfoniorkester under ledelse av Kjell Seim

Operaball

Festkonsert – Grunnloven 200 år

Bodil Arnesen – Sopran
Ida Mo – Klaver
Concentus
Bastien Ricquebourg – Dirigent
Cato Skimten Storengen – Konferansier
Sandnes Symfoniorkester

18. mai 2014 kl 19.00

Sandnes Kulturhus

Link til arrangement på facebook:

https://www.facebook.com/events/619301361479609/

Symfonikonsert

Gand kirke 16.februar 2014

Start kl:19.00

Program

Mozart: Symfoni nr.40
Mozart: Overtyre til Don Giovanni
Saint-Saens: Introduksjon og Rondo + Havanaise
Solist: Ingerine Dahl
Dirigent: Trond Husebø

Plakat symfonikonsert 16.februar 2014

Nøtteknekkeren

12.-15. desember 2013 i Sandnes kulturhus

Ballett av Peter Tsjaikovskij

For fjerde gang har Sandnes Opera og Operettekompani gleden av å presentere den kjente balletten Nøtteknekkeren. Allerede i 1892 ble balletten uroppført, og har siden blitt fremført som en juletradisjon i mange land.

Historien om lille Clara, som drømmer om feer, alver, mus og tinnsoldater i de vakreste kostymer, har engasjert både barn og voksne. Forestillingen har for mange blitt den beste måten å komme i julestemning på. Sammen med dansere fra kulturskolene i Sandnes og Stavanger, Vågen videregående skole og Nasjonalballetten inviterer vi til en vakker førjulshistorie. Sandnes Symfoniorkester fremfører musikken, dirigert av Kjell Seim.


Skapelsen av Joseph Haydn

Gand kirke 20.oktober 2013, St.Petri 23.oktober 2013

Start kl:1930 – 2130

Skapelsen av Joseph Haydn

 

Sandnes symfoniorkester, Sandnes operakor og Stavanger oratoriekor fremfører et av kirkemusikkens aller største høydepunkter, Skapelsen av Joseph Haydn. Solister er bl.a. sopranen Eir Inderhaug og bassen Alf K. Vatne. Dirigert av Ole Karsten Sundlisæter.

Libretto Skapelsen

Ønsker du å være med å synge? Se: www.stavanger oratoriekor.no

Denne konserten gjøres også i Gand kirke søndag 20. oktober kl 19.30.

Eir Inderhaug (sopran) har sin utdannelse fra Rogaland Musikkonservatorium i Stavanger, Opera Akademiet i København og solistudannelse ved Kongelig Danske Musikkonservatorium i København. Inderhaug vant NRKs Talentiaden i 1991. Hun har hatt opera-, operette- og musikal- roller i Tyskland (Nürnberg, Düsseldorf, München, Berlin) og Sverige (Göteborg). Inderhaug har opptrådt i Norge, blant annet i Les Misérables på Trøndelag Teater, Spelet om Heilag Olav på Stiklestad i tolv sesonger, senest i 2008, og Peer Gynt-stemnet ved Gålåvatnet 2007/2008. (www.eirinderhaug.no)

Alf K. Vatne (bass) har sin sangutdanning fra Østlandets musikkonservatorium, men har hele sin yrkeskarriere virket som lærer ved Ørsta ungdomsskole. Han er en mye benyttet solist i Møre-regionen, både i kirkemusikalske verker og i operaoppsetninger. Han har flere ganger vært solist på Opera Nordfjord sine oppsetninger.

Stavanger oratoriekor ble startet januar 2011 etter initiativ fra Ole Karsten Sundlisæter. Koret har som formål å synge de store kirkemusikalske verkene for solister, kor og orkester. Siden 2011 har Stavanger oratoriekor fremført Mozarts Rekvem, Antonio Vivaldis Gloria, Sundlisæters ”Oändligt är vårt stora äventyr” og ”Laudate eum”, Brahms’ Ein Deutsches Requiem og kantater av Bach. (www.stavangeroratoriekor.no)

Sandnes Operakor har drevet med korsang og sceniske oppsetninger siden høsten 1984. Fra 2000 har korets aktivitet hovedsaklig vært knyttet til Sandnes kulturhus, hvor koret har arrangert og medvirket i flere oppsetninger av både opera, operette, musikal og ballett. Høsten 2001 tok en gruppe ildsjeler i koret initiativ til den månedlige konsertserien Operakafé. Kaféene arrangeres i samarbeid med Sandnes kulturhus og har blitt en stor suksess. Ved noen av arrangementene har koret både bidratt med egne innslag og sunget sammen med solister. Dirigent er Kersti Ala-Murr. (www.operakoret.no)

Sandnes Symfoniorkester er en av Sandnes sine eldste musikkinstitusjoner, stiftet i 1895. Orkesteret har i dag ca. 60 medlemmer sammensatt av profesjonelle musikere, musikkarbeidere og amatører. Symfoniorkesteret har et høyt aktivitetsnivå med 10-15 konserter/forestillinger i sesongen. Disse spenner fra tradisjonelle symfonikonserter, opera, ballett til barne- og skolekonserter. (www.sandnessymfoniorkester.no)

Ole Karsten Sundlisæter (dirigent) er utdannet kantor og pedagog fra Trøndelag musikkonservatorium. Videre har han bak seg tre års studier i orgelspill og komposisjon fra Paris hvor han også studerte gregoriansk sang og direksjon. Ole Karsten har vært kantor bl.a. i Nidarosdomen, Volda kirke og i Hinna kirke, men er siden 2011 freelance komponist, konserterende organist og dirigent. Sundlisæters produksjon som komponist omfatter en symfoni for symfoniorkester, to operaer, kammermusikk, vokalmusikk m.m. Han er fast dirigent for Stavanger oratoriekor og Schola sanctus Svithun (www.sundlisaeter.no og www.sheetmusic.no).

Billett: kr 200/150. Gratis til og med 15 år.


 

Conradi og Wang med
Sandnes Symfoniorkester

Dato: Lørdag 1. juni Kl: 19.00
Sal: Stor Sal Pris: 380,-/ 70,-

Swingende og smygende god-konsert med Kåre Conradi, Mareike B. Wang og Sandnes symfoniorkester. Mesteparten av låtene er hentet fra den amerikanske låtskriveren og arstisten Cole Porters reportoar.

Mareike B. Wang

Mareike B. Wang

Kåre Conradi er en av norges fremste skuespillere, kjent og kritikerrost fra både teater, musikaler og film. Mareike B. Wang har i løpet av kort tid blitt et kjent navn på scenene i Rogaland, med både sterkt skuespill og flott sangstemme.

De synger både hver for seg og sammen.

Sandnes symfoniorkester (tidligere Sandnes orkesterforening) har vært med på mye forskjellig, bl.a. et flott samspill med Sigvart Dagsland på kulturhuset i fjor.

KAARE-LM


Symfonikonsert tirsdag 12 mars kl.19.30 i Vågensalen


Program: Shostakovitsh – Festivalovertyre
Brahms – Dobbelkonsert
Dvorak – Symfoni nr. 8
Solister: Pernille Svendsen, Frida Skaftun
Dirigent: Jan Bjøranger


Juleoratoriet


Den 16.desember 2012 skal Juleoratoriet settes opp i Gand Kirke.

Konserten begynner kl.19.00

Dirigent: Arne Almroth
Solister: Bodil Arnesen, Rønnaug Bakke, Matthias Gillebo, Nils Erik Steinsbø
Gand Kirkekor og Sandnes Symfoniorkester


Carmen

Carmen 2012 – en spansk besettelse

Sandnes Opera- og Operettekompani feirer i år sitt 10-års jubileum med en storslått oppsetning av Carmen. Forestillingen vil være en full scenisk produksjon med anerkjente aktører av høyt nasjonalt og internasjonalt nivå. Carmen er kanskje verdens mest sette opera, og det med god grunn. Operaen har veldig mange kjente og kjære tema og en handling som er engasjerende.

Pernille Elimar, med erfaring fra flere av de nordiske operahusene, har skreddersydd regien for å gi publikum en best mulig opplevelse. Kristoffer Birkkjær Nielsen står for scenografi og lysdesign. Kjell Seim er musikalsk leder og dirgent. Seim er en dirigent av internasjonal klasse, og han har flere ganger dirigert Den Norske Opera og er musikalsk leder i Operaen i Kristiansund. Prosjektleder for Carmen er Jorunn Britt Bang-Olsen.

Sted: Sandnes kulturhus
– tirsdag 23. oktober, kl. 19.30
– torsdag 25. oktober, kl. 19.00
– lørdag 27. oktober, kl. 19.00
– søndag 28. oktober, kl. 19.00
Pris: 450 kr (barn/student: 400 kr)

Solister:
Carmen: Ingrid Dominique
Don Jose: Christian Damsgaard
Michaela: Christel Elisabeth Smith
Esqamillio: Espen Langvik

Zuniga: Nils Erik Steinsbø
Moralès: Leif Jone Ølberg
Frasquita: Wibeke Wetaas
Mercédès: Iva Mrvos
Dancairo: Per Andreas Tønder
Remendado: Aleksander Mork
Lillas Pastia: Svein Sivertsen

Øvrige roller besettes bl.a. i samarbeid med Universitetet i Stavanger. Landsbybarn fra Sandnes Kulturskolekor, VIVA. Rollene som soldater, sigarettarbeidere og øvrige innbyggere bekles av Sandnes Operakor. Musikken fremføres av Sandnes Symfoniorkester.

Billetter kan kjøpes her.

Solister

Dette er våre flotte solister:

Carmen: Ingrid Dominique

Ingrid Dominique har sin utdanning fra Musikkhögskolan i Malmø og Statens Operahøgskole i Oslo. I 2006 gjorde hun kritikerrost debut ved Den Norske Opera som Octavian i “Rosenkavleren” av R. Strauss. Dominique har ellers gjort roller i forskjellige operaer med stor suksess.

Don José: Christian Damsgaard

Foto: Ditte Valente

Christian Damsgaard er en allsidig sanger som er utdannet ved konservatoriet i Amsterdam. Hans seneste store operarolle var dobbeltrollen som Arnalta og Nutrice i Poppeas Kroning av Monteverdi ved Københavns Musikteater.

Les mer om Christian Damsgaard her: http://www.christiandamsgaard.dk/uk/Home.html

Michaela: Christel Elisabeth Smith

Foto: Jan Erik Filland

Christel Elisabeth Smith er vårt lokale stjerneskudd fra Stavanger. Hun er utdannet ved operaakademiet i København. Hun har vunnet en rekke priser, og i 2010 ble hun valgt ut til å delta i Plácido Domingos operakonkurranse i Milano. Christel var i 2004 med i SOOKs oppsetning av Elskovsdrikken, og i 2009 debuterte hun ved det Kongelige Teater i København som Valencienne i Den glade enke.

Les mer om Christel Elisabeth Smith her: http://www.christelsmith.mono.net/

Escamillo: Espen Langvik

Espen Langvik har vært fast solist ved Den Norske Opera siden 2009. Han er utdannet ved Rogaland Musikkonservatorium, Statens Operahøgskole og Mannes College of Music i New York. Espen Langvik er i ferd med å utmerke seg som en av våre fremste sangere og har vist at han behersker de store ikoniske operaroller.

Langviks blogg kan leses her: http://www.espenlangvik.com/

 


Klassisk om våren: Søndag 3. juni 2012 kl. 1900 i Gand kirke

 • Ludwig vanBeethoven: Egmontovertyre, op. 84
 • Johannes Brahms: Symfoni nr. 1 i c-moll, op. 68
 • Dirigent: Jan Bjøranger


Kjent og kjært med Eir Inderhaug, Nils Erik Steinsbø og Sandnes Orkesterforening: Tirsdag 20. mars 2012

Vi inviterer til konsert med høydepunkter fra det klassiske repertoaret. Her blir det garantert musikk du har hørt før! Med oss har vi sopranen Eir Inderhaug og Nils Erik Steinsbø (baryton). Konserten er støttet av Den kulturelle spaserstokken.

 • Dirigent: Odd Sveinung Johnsen
 • Sandnes kulturhus, tirsdag 20. mars klokken 1930
 • Pris: 200/150 (barn, student, honnør). Kjøp billetter


Sigvart Dagsland med Sandnes Orkesterforening: Lørdag 11. februar 2012 kl. 1930

Dato: Lørdag 11. februar Kl: 19.30
Sal: Stor Sal Pris: 350,-/280,-(gruppe)

Sigvart Dagsland var sist i Sandnes kulturhus i 2004. Denne gangen har han med seg 2 musikere i et møte med Sandnes orkesterforenings 45personer besetning. Publikum vil få en variert konsert med både storslåtte arrangement for fullt symfoniorkester og helt nedpå med trommer, bass og piano.

En konsertopplevelse med Sigvart Dagsland åpenbarer et møte med en artist som behersker publikumsrommet til fulle. Gjennom sin totale tilstedeværelse og uovertrufne stemme tar han mennesker med seg; fra det sårbare menneskelige til kraftfulle stemninger og vokale prestasjoner. Alltid med et skrått og humoristisk blikk på tilværelsens mange fasetter, alltid med en dyp respekt for de bånd som binder artist og publikum, forteller og lytter, sammen.

Disse egenskapene har også ført til at nærmere 300.000 platekjøpere, gjennom hans 15-årige karriere som plateartist, har trykket ham og hans sanger til brystet. Han har oppnådd tre Spellemannsnominasjoner og vant i -90 med platen ”Alt eg såg”. Høsten 2001 var han også nominert til Hitawards i klassen for ”Beste mannlige artist” for sin siste plate ”Soul Ballads”.

 • Dirigent: Trond Husebø

Nøtteknekkeren: 2.-5. desember 2011 i Sandnes kulturhus

Ballett av Peter Tsjaikovskij
Dato: fredag 2. – lørdag 3. -, søndag 4., og mandag 5. desember Kl: 18.00 alle dager. Kl 14.00 og 18.00 søndag
Sal: Stor Sal Pris: 250,-/150,-(barn)

For tredje gang har Sandnes Opera og Operettekompani gleden av å presentere den kjente balletten Nøtteknekkeren. Allerede i 1892 ble balletten uroppført, og har siden blitt fremført som en juletradisjon i mange land.

Historien om lille Clara, som drømmer om feer, alver, mus og tinnsoldater i de vakreste kostymer, har engasjert både barn og voksne. Forestillingen har for mange blitt den beste måten å komme i julestemning på. Sammen med dansere fra kulturskolene i Sandnes og Stavanger, Vågen videregående skole og Nasjonalballetten inviterer vi til en vakker førjulshistorie. Sandnes Orkesterforening fremfører musikken, dirigert av Kjell Seim.

 • Nøtteknekkeren ballett av Peter Tsjaikovsky
 • Arrangør: Sandnes Opera- og Operettekompani
 • Medvirkende. Danseelever fra Sandnes og Stavanger kulturskoler, Vågen v.g.s. og solister fra Nasjonalballetten.
 • Dirigent: Kjell Seim
 • Regi: Berit Aarrestad

Det er tredje gang vi setter opp Nøtteknekkeren, så vi kan nå si det har blitt en tradisjon. Dette flotte juleeventyret med musikk av Tsjaikovsky blir spilt i mange land og byer hvert år i tiden før jul. Vi får møte Clara og bli med på hennes drømmer når lekene blir levende. Med 250 barn og unge på scenen, toppet av solister fra Nasjonalballetten, kan vi love en dere en flott opplevelse.


Symfoniske dikt: Tirsdag 4. oktober 2011 kl. 20.00 i Gand kirke

Vi har denne gangen valgt å vie programmet til fire Symfoniske dikt. Et symfonisk dikt er et orkesterverk, vanligvis i en sats, der komponisten forsøker å gjengi en handling, idè eller lignende. Komposisjonens oppbygging blir da bestemt av denne handlingen (i motsetning til en symfoni).

Program:

 • Tsjaikovsky- Romeo og Julie Fantasiovertyre
 • Karlowich – Eternal Songs
 • Schjelderup – Soloppgang over Himalaya
 • Liszt – Les Preludes

Dirigent- Morten Schjelderup Wensberg
Konsertvert – Tor Anton Haarr

Klassisk i mai: søndag 29 mai 2011 kl. 19.00 i Gand Kirke.

 • Orkesterforeningens tradisjonelle vårkonsert. Denne gang med bl. a. Beethovens 7. symfoni.
 • Solist: Eirik B. Haaland, horn.
 • Dirigent: Jan Bjøranger

Peter og Ulven: Skoleforestillinger 8 april 2011 i Sandnes Kulturhus

 • Eventyret om Peter og Ulven tonesatt av Prokofiev. En fin presentasjon av instrumentene i orkesteret og deres «karakterer». Spilt sammen med animasjonsfilm.
 • Dirigent: Morten Wensberg.

Operagalla: 19 og 20 mars 2011 kl. 18.00 i Sandnes Kulturhus.

 • Kjent og kjær opera og operettemusikk fra bl.a. Flaggermusen, Nebukanesar, Perlefiskerne mm.
 • Solister er Jan Erik Fillan, tenor og Anders Vangen, baryton.
 • Dirigent. Kjell Seim
 • Sandnes Operakor og Sandnes Orkesterforening.

Operagalla: En hyllest til Gershwin


La Boheme


Carousel 2005


Elskovsdrikken 2004


Csardasfyrstinnen 2003


Flaggermusen 2002


Legg igjen en kommentar